khidmat

Friday, August 27, 2010

RAYUAN..RAYUAN...RAYUAN

RAYUAN SUMBANGAN UNTUK PEMBINAAN SURAU TAMAN MESRA

KUPANG KEDAH DARUL AMAN


DARIPADA Abu Hurairah, Rasulullah ada bersabda, bermaksud: “Apabila seorang mati, putuslah amalannya kecuali tiga perkara, (iaitu): Sedekah jariah, ilmu yang memberi faedah kepada orang lain atau anak yang salih yang berdoa untuknya.” – (Riwayat Muslim dan lain-lain termasuk Imam Ahmad. Mustika Hadis 3:312)


Merujuk perkara di atas, dimaklumkan bahawa pihak Jawatankuasa Pakatan Penduduk dan Jawatankuasa Pembinaan Surau Taman Mesra, Kupang, Kedah akan mendirikan sebuah surau ( anggaran kosnya ialah RM 200 000.00 ) bagi kegunaan orang ramai khususnya penduduk di Taman Mesra, Kupang ini.


Bagi menunaikan amanah ini, dengan rendah hati pihak kami merayu dan memohon kepada para dermawan yang sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah swt untuk menghulurkan sumbangan jariah tuan/puan sekadar yang mampu bagi kami laksanakan pembinaannya sehinggalah dapat diimarahkan oleh seluruh penduduk di kawasan ini.


Walaupun masih belum mempunyai kos yang cukup, sekadar RM12 000.00 hasil sumbangan penduduk di Taman Mesra, namun pihak kami telah bertekad untuk mendirikan surau ini secara berperingkat-peringkat. Alhamdulillah pada awal Januari 2009, kerja-kerja pembinaan `groundbeam’ telah dimulakan.


Bagi menyempurnakan pembinaan surau ini, saya sangat-sangat merayu dan mengharapkan sumbangan daripada tuan/puan kaum muslimin muslimat sekalian.

Sumbangan boleh disalurkan terus ke akaun:


5 5 2 0 4 0 1 0 1 2 5 9
TABUNG PEMBINAAN SURAU TAMAN MESRANAMA BANK : http://www.bankislam.com.my
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD


NAMA AKAUN:
TABUNG PEMBINAAN SURAU TAMAN MESRA  
KUPANG


NOMBOR AKAUN:
 0 2 0 4 8 0 1 0 0 4 0 0 7 0

ATAU

Kirimkan sumbangan ( cek ) atas nama Tabung Pembinaan Surau Taman Mesra

Ke alamatPEJABAT AGAMA DAERAH BALING,


09100 BALING, KEDAH.


( U.P. USTAZ MD BASHARI BIN AWANG EMBUN )

Segala sumbangan tuan/puan, Allah swt jualah yang akan memberi ganjaran-Nya. Semoga tuan/puan beroleh rahmat dan kebahagian di dunia dan di akhirat kelak.

SILA KIRIMKAN SATU SALINAN SLIP / RESIT BANK ( scan @ copy paste )SUMBANGAN KEPADA KAMI MELALUI email  surau.tmesra@gmail.com 

atau
Pos terus kepada kami degan menggunakan alamat pejabat agama seperti di atas

Untuk pengiriman resit rasmi tanda penerimaan daripada pihak kami..

No comments:

Post a Comment